Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eindelijk goud voor Nederlandse teamsprinters

Woensdag 28 februari 2018

Track - De Nederlandse teamsprinters hebben na twee zilveren medailles in vorige edities voor eigen publiek goud behaald op het wereldkampioenschap teamsprint.

Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland veroverden ten koste van de Britten het goud. Eerder in het toernooi kwam ook Matthijs Buchli al in actie.

Het oranje trio was zowel in de kwalificatie als in de eerste ronde al de snelste van allemaal. 

"Het verschil met andere jaren komt misschien wel vooral van Nils van 't Hoenderdaal" analyseerde Buchli na afloop. "Die rijdt een dik persoonlijk record en laat hier gewoon drie keer zien van wereldklasse te zijn. Harrie Lavreysen zet een stabiele tweede ronde neer en Jeffrey en ik konden het afmaken. Heel mooi dat dit lukt. Eindelijk heb ik deze gouden medaille binnen, ik was er vaak dicht bij de afgelopen jaren en nu lukt het ons hier in Apeldoorn."

Jeffrey Hoogland was wat ziekjes. "Ik heb veel last van de luchtvochtigheid hier en we hebben werk gehad mijn longen open te houden. Maar het lukte in de kwalificatie om een mooie tijd neer te zetten. Vervolgens hadden we ook voor Matthijs Buchli kunnen kiezen, die presteerde ook sterk in de vervolgronde waarin we ons plaatsten voor de finale. Maar ik kon me nog een keer opladen. Hopelijk herstel ik nog wat voor het sprinttoernooi, maar het is wel heel mooi om hier dan eindelijk die regenboogtrui te pakken. Ik ben er sinds 2013 bij en nu is het dan raak. En dan ook nog voor eigen publiek."

Harrie Lavreysen was een tevreden mens. Op zijn tweede WK stond hij al met de regenboogtrui om de schouders. "Dat is wel heel bijzonder. Het was een mooi moment dat Kirsten Wild hier goud wint. Natuurlijk zijn we met onze eigen wedstrijd bezig, maar het is wel mooi als het publiek hier uit zijn dak gaat. Gelukkig konden wij ze ook nog een keer zo enthousiast maken. Dit geeft vertrouwen voor de rest van het toernooi."

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl