Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Buchli en Lavreysen grijpen naast de medailles

Donderdag 01 maart 2018

Track - Op de keirin heeft favoriet Matthijs Buchli naast de prijzen gegrepen op het wereldkampioenschap op de baan in Apeldoorn.

De vice-olympisch kampioen ging vroeg aan in de finale, maar zag de concurrenten in de laatste halve ronde over hem heen komen.

Hij werd vierde, terwijl Harrie Lavreysen zesde werd. De beide Nederlanders wonnen hun halve finale nog met gemak.

Toch kon Buchli leven met de afloop. "Natuurlijk is het een teleurstelling dat het niet gelukt is om hier te winnen. Maar dat is ook keirin. Het was een mooie finale, maar het zat me niet mee. De Duitser Levy kwam naast me en bleef daar wat hangen. Vanaf 2 en een kwart ronde ga je dan eigenlijk die sprint voor het goud al aan. Als hij er hard overheen komt, pak je zijn wiel, maar hij bleef naast me rijden. Laten uitzakken was ook geen optie, want dan moet je van achteraan er opnieuw overheen komen. En dat lukt dan niet meer. Het zat gewoon wat tegen. Toch heb ik genoten van de sfeer hier in Apeldoorn en van het keirintoernooi op zich. Ik heb elke ronde mijn eigen wedstrijd gereden, maar in de laatste ronde liep het niet perfect voor mij. Dat is de sport."



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl