Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Beukeboom twaalfde op achtervolging WK Baan

Vrijdag 02 maart 2018

Track - Dion Beukeboom is twaalfde geworden op de individuele achtervolging op het wereldkampioenschap op de baan in Apeldoorn.

Met zijn tijd van 4.23.083 kwam hij tien seconden te kort op de snelste kwalificatietijd van Ivo Oliveira uit Portugal, die 4.12.365 realiseerde. Uiteindelijk was het in de finale de Italiaan Filippo Ganna die het goud veroverde ten koste van de Portugees.

Toen was de Nederlandse deelnemer al lang uitgefietst. "Ik weet zelf ook niet zo goed wat ik hier van moet vinden" zei Dion Beukeboom na afloop. "Ik was vorig jaar achtste, nu twaalfde, het is echt een plek in de middenmoot. Niet een klassering waar ik zo hard voor getraind heb in ieder geval.  Ik reed op het NK een tijd van 4.17, maar daarmee maak je hier ook niet aanspraak op een top 5-plek."

Hij weet dat de buitenwacht met interesse zijn uitslagen volgt omdat hij het werelduurrecord gaat aanvallen. "Dan zullen de mensen misschien concluderen dat beter Filippo Ganna of Ivo Oliveira dat kan proberen. Natuurlijk rijd je ook daarom graag een mooie tijd. Je wilt ook wat vertrouwen opdoen. Maar in principe is een uurrecord rijden heel wat anders dan een goede vier kilometer neerzetten."

 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl