Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoogland en Lavreysen uitgeschakeld in sprinttoernooi WK

Vrijdag 02 maart 2018

Track - Jeffrey Hoogland heeft in de achtste finale van het sprinttoernooi op het wereldkampioenschap op de baan in Apeldoorn een nederlaag gelegen tegen de Duitser Maximilian Levy.

Hoogland kwalificeerde zich nog als snelste, maar probeerde tevergeefs zijn Duitse opponent te passeren.

Harrie Lavreysen - die de vierde tijd liet noteren in de kwalificatie - verloor zijn heat van Edward Dawkins uit Nieuw-Zeeland.

Bondscoach Bill Huck wilde niet te zwaar tillen aan de vroege uitschakeling van zijn renners. "Harrie is jong. Hij heeft hier een zwaar programma gereden. Op een gegeven moment is het bij hem op. Het is een investering in de komende jaren, hij zal zeker sterker worden en daardoor de hardheid opdoen om een toernooi lang te kunnen presteren. Ik denk dat bij Jeffrey zijn gezondheidsproblemen - hij heeft last van zijn luchtwegen - hem opspelen. Een goede kwalificatie lukte nog, maar daarna was het op. Toch kunnen de jongens tevreden zijn. De teamsprint was ons belangrijkste doel - ook met het oog op de plaatsing voor de olympische spelen in de toekomst - en die leverde goud op."

Jeffrey Hoogland wilde zich niet achter zijn gezondheidsklachten verschuilen. "Het zal zeker niet hebben geholpen, maar hier ga ik zelf de fout in. Ik had eerder uit mijn zadel moeten komen en gaan staan. Nu versnel ik op het moment dat we de bocht ingaan en daar heb je dan weinig voordeel van. Deze rit had ik moeten winnen, dat neem ik mezelf kwalijk. Dat ik nu al uit het toernooi ga, is een teleurstelling voor me."

Harrie Lavreysen moest ook even de teleurstelling verbijten. "Maar als je hier wereldkampioen teamsprint wordt, mag je niet echt ontevreden zijn. Liever één keer goud dan de twee zilveren medailles van vorig jaar op de teamsprint en de sprint. Ik hoop de komende jaren stappen te maken."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl