Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Schip wint zilver op WK Baan

Vrijdag 02 maart 2018

Track - Jan Willem van Schip heeft zilver gewonnen op het WK Baan in Apeldoorn op de puntenkoers. Door in het begin een ronde te pakken, wist de renner van Roompot zelfs even de leiding te nemen.

Door een aanval van onder andere Kenny de Ketele keerden de kansen en moest Van Schip de slotsprint om de dubbele punten winnen. Dat lukte hem tot enthousiasme van het publiek.

Cameron Meyer werd wereldkampioen. De Brit Mark Stewart eiste het brons voor zich op.

Van Schip reed onlangs een indrukwekkende wereldbekerwedstrijd in Minsk, maar wist niet goed wat te verwachten in Apeldoorn. "Tegen iemand als Cameron Meyer had ik nog nooit gereden. Die bleek ook een klasse apart. Ik dacht op het laatst: zet hem maar uit je hoofd, ik ga voor het zilver. Ik wilde rustig aan beginnen, maar was wel met een groep mee die een ronde nam. Vervolgens moest ik even op adem komen omdat ik te gek gedaan had. Maar als ik nog een kans wilde maken, moest ik vol op die laatste sprint gaan. Ik kreeg de ruimte, het publiek ging er achter staan en toen lukte het me om het zilver te winnen." Van Schip rijdt ook nog het omnium. "Ik heb er eigenlijk nog niet over nagedacht wat ik daarvan kan verwachten, maar de vorm is goed."

Cameron Meyer had de wedstrijd van begin tot eind onder controle. "Ik gold voor velen als favoriet, daarom besloot ik de regie zoveel mogelijk in eigen handen te nemen. Het is een onderdeel waarop je enorm bij de les moet zijn. Ook in de finale gold dat hier, toen er veel renners een ronde hadden. Maar ik kon de wedstrijd naar me toetrekken." 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl