Kijk ook eens op

Volg onsWild en Pieters naar zilver op WK Baan

Zaterdag 03 maart 2018

Track - Amy Pieters en Kirsten Wild zijn tweede geworden op het wereldkampioenschap madison in Apeldoorn.

De Britse rensters staken er op dit onderdeel bovenuit en wonnen de wereldtitel. De Italiaanse ploeg werd derde.

Wild won eerder dit WK al goud op het omnium en de scratch. Morgen rijdt de Overijsselse nog de puntenkoers. Amy Pieters kwam voor het eerst in actie. 

De beide dames waren na afloop realistisch. Wild: “Natuurlijk had ik hier ook graag een gouden medaille gewonnen, dat was ook de inzet maar ik denk dat we op waarde geklopt zijn door de Britse rensters. Wat we ook probeerden, ze wisten ons telkens te verslaan en staken er daarmee bovenuit. Dan kan ik ook tevreden zijn met zilver hoor. Verlies je met een punt, dan baal je, maar nu was het een duidelijke zaak. Amy en ik koppelen nog niet zo lang samen, ik hoop dat we nog wat progressie kunnen maken. ” 

Amy Pieters: “Voor dit toernooi zetten we in op een medaille, vandaag hebben we de ambitie uitgesproken om voor goud te rijden. Maar uiteindelijk verlies je hier niet op een punt, de Britse rensters waren een klasse apart. Ik denk dat we blij moeten zijn dat we hier bijvoorbeeld de Italianen achter ons laten, die toch vaak voor ons geëindigd zijn.”

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl