Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kirsten Wild verlaat WK Baan met drie regenboogtruien

Zondag 04 maart 2018

Track - Kirsten Wild heeft het wereldkampioenschap op de baan in Apeldoorn afgesloten met een derde gouden medaille. Ze won het WK puntenkoers.

Eerder was er al goud voor de Overijsselse op het omnium en de scratch. Op de koppelkoers won Wild zilver met Amy Pieters.

Het verschil met de concurrentie was zo groot dat Wild zich niet hoefde te mengen in de laatste sprint. De Amerikaanse Valente won het zilver, brons was er voor de Canadese Duehring.

Kirsten Wild: “Voor dit toernooi zei ik tegen mijn vriend Bas dat het geweldig zou zijn om hier een keer wereldkampioene te worden in eigen huis in Apeldoorn, maar nu heb ik gewoon drie keer gewonnen. Dit is echt een heel bijzonder moment in mijn loopbaan. Vandaag heb ik nog een keer alles op alles gezet. Ik wist dat er naar me gekeken werd, daar heb ik me mentaal op voorbereid. Logisch ook nadat ik al twee keer goud won. Ik heb me gericht op het winnen van zoveel mogelijk punten. Dat ging zo goed dat ik in de laatste sprint niet meer hoefde mee te doen. Ik mikte vol op de voorlaatste sprint zodat ik een marge van over de tien punten had en toen was het binnen. Normaal weet je pas na de allerlaatste sprint waar je eindigt, maar nu kon ik gewoon tien ronden genieten van dit nieuwe goud en van dit hele toernooi.” 

Foto: © Sportfoto-Dick Soepenberg



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl