Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoogland wint wereldtitel op kilometer

Zondag 04 maart 2018

Track - Jeffrey Hoogland is wereldkampioen op de kilometer. De Nijverdaller was ook al de snelste in de kwalificatie en maakte die favorietenstatus waar.

Theo Bos won het brons.

Hoogland is ook al wereldkampioen op de teamsprint. 

Jeffrey Hoogland: “Ik was woedend op mezelf na het sprinttoernooi , waar ik er voor mijn gevoel veel te vroeg uitging. Ik heb wat last van mijn luchtwegen, maar ik maakte daar ook gewoon een domme fout. Ik ben direct in de herstelmodus gegaan en me gericht op dit onderdeel. Ik ben niet dol op de kilometer, je rijdt je zo leeg, het is echt niet leuk meer hoe kapot je dan bent. Maar ik wist dat ik hier winnen kon en ga er nu langzaam van genieten dat dit gelukt is. Ik ben een starter op de teamsprint geweest en moest het als BMX’er ook van mijn start hebben. Dus daar ligt mijn kracht: ik rijd die eerste twee ronden zo hard mogelijk, probeer zo min mogelijk te verliezen in ronde drie en in ronde vier was het overleven. Ik hoorde aan het publiek dat ze nog enthousiast waren, dus ik wist dat het spannend ging worden. Er rolt een mooie tijd uit, als ik in deze vorm op een baan in hoogte had gereden had ik sowieso een wereldrecord gehad."

Shanne Braspennincx greep op de keirin net naast de prijzen. De Brabantse ging op kop de slotronde in, maar zag nog drie rensters passeren. "Ik heb gereden om te winnen en uiteindelijk sta ik met lege handen. Dat kan in de keirin gebeuren. Maar ik wilde niet inzetten op zilver of brons, ben vol voor goud gegaan. Ik wilde mezelf niet verwijten dat ik het – uitgerekend hier voor eigen publiek – niet geprobeerd had. Helaas werd het een vierde plaats. Dat is een teleurstelling, maar daar kom ik overheen.”

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl