Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Timmer gaat geen doel maken van kilometerklassement

Dinsdag 30 juli 2013

Elite men - Albert Timmer liet zich deze week voorrekenen dat alleen Mark Cavendish (13046) en Frederik Willems (12445) meer wedstrijdkilometers reden in 2013. De Gramsbergenaar van Argos-Shimano heeft de teller op 12173 staan.

Een andere Nederlander Boy van Poppel heeft volgens CQ-ranking overigens 11923 kilometers gereden in wedstrijdverband, goed voor de vierde plaats. Albert Timmer vindt het een leuk feitje, maar heeft nog geen extra wedstrijddagen aangevraagd bij manager Iwan Spekenbrink om het kilometerklassement aan het einde van het seizoen te winnen. “Nee absoluut niet. Ik vind het grappig dat mensen dat allemaal bijhouden en word er de laatste tijd vaker op aangesproken. Maar het is het gevolg van het programma dat ik heb gereden. Net als Cavendish en Willems reed ik de Giro én de Tour en dat draagt natuurlijk wel  bij aan je wedstrijdkilometers. Ik ben een renner die graag wil rijden en ook veel wedstrijden aan kan, dus is het best logisch dat ik nu een keer kom boven drijven in een dergelijk klassement. Maar ik zal de Vuelta nu niet gaan rijden om Cavendish nog te kunnen passeren. Ik denk niet dat je een dergelijk overzicht als een soort prijs moet gaan zien.”

'Niet betaald per kilometer'

Timmer verwacht niet dat hij aan het einde van het seizoen bovenaan het klassement zal staan. “Ik rijd nog wel een flink aantal wedstrijden, maar dat zijn voornamelijk eendagskoersen. Mijn geplande etappekoersen zijn de Eneco Tour en de Tour of Beijing. Bovendien heb je kans dat mensen die nu een tweede grote ronde gaan rijden, flink in de buurt gaan komen van de huidige top 3. Maar ik heb in de Tour Parijs niet gehaald om mijn kilometeraantal op te voeren, dat was om met Argos-Shimano in stijl af te sluiten met Marcel Kittels ritwinst op de Champs Elysées. Dat maakte onze Tour helemaal af en daar haal ik wél voldoening uit. Bovendien krijg ik ook niet per kilometer betaald van mijn baas, al zou dat in mijn geval geen slechte deal zijn.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl