Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sunweb-duo is trots op prestaties Giro

Zondag 27 mei 2018

Elite men - Bij Sunweb werd niet al te lang gesipt over het niet prolongeren van de Giro-eindzege door Tom Dumoulin. De Limburger verliet de Italiaanse ronde als tevreden tweede. Ook Sam Oomen was content met zijn optreden.

Dumoulin toverde in Rome een glimlach op zijn gezicht, toen hem werd gevraagd de balans op te maken. "Ik ben supertrots op mezelf en het team. We hebben drie fantastische weken achter ons en hebben er alles aan gedaan om te winnen. Dit is de zwaarste grote ronde die ik gereden heb en daarom kan ik zeker leven met mijn tweede plaats. Ik ben heel blij: we deden alles goed, het teamwerk was prima en ik ben dankbaar voor alles wat mijn ploeggenoten voor me gedaan hebben. We kunnen de ronde tevreden verlaten met een tweede plaats."

Ook Sam Oomen was content. Hij verraste ook zichzelf met zijn slotweek, die hem uiteindelijk een negende stek opleverde in de eindafrekening."Ik ben trots op mezelf, op het team en op Tom. Het was mijn taak om tot diep in de finale bij Tom te blijven, wat me automatisch ook een plek hoog in de stand bezorgde. Nadat ik mijn werk voor Tom gedaan had, reed ik op eigen tempo naar de streep. Dat leek te leiden naar een top 15-plek en dat was ook mijn inzet. De slotweek was echter fantastisch en ik een top 10-plaats te realiseren. Dat is geweldig voor mij, net als Toms plek op het podium."

Foto: © Sportfoto 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl