Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour heeft twintig teams aan het vertrek

Maandag 02 juli 2018

Nieuws - Het deelnemersveld van Olympia's Tour staat vast. Nadat de organisatie eerder al vijf buitenlandse teams vastlegde, is nu ook het Nederlandse aandeel van de deelnemerslijst ingevuld.

Allereerst gaat het om de continentale teams SEG Racing Academy, Metec-TKH, Destil-Parkhotel, Delta Cycling Rotterdam en het in Nederland gevestigde Team Sunweb. Daarmee heeft de beloftenwedstrijd alle Nederlands georiënteerde continentale teams aan het vertrek die opleiding hoog in het vaandel hebben staan. Verder gaat het om tien clubploegen, die nationaal nadrukkelijk aan de weg timmeren. Dat zijn NWVG-Fila Cycling Team, WV De Jonge Renner, WV Het Snelle Wiel, Sensa-Kanjers voor Kanjers, WV De IJsselstreek, VolkerWessels-Merckx, Westland Wil Vooruit, WRV De Peddelaars, Willebrord Wil Vooruit en HSK Trias-Mooi Jong. Met de buitenlandse teams Lotto-Soudal, Team Wiggins, Uno-X Norwegion Development Team, Team Ago-Aqua Service en de Wales Racing Academy staat daarmee het veld zo goed als vast. De organisatie van de oudste rittenkoers van Nederland houdt de mogelijkheid open nog een team toe te voegen.

Koersdirecteur Thijs Rondhuis weet zich van 11 tot en met 16 september verzekerd van een sterk deelnemersveld. "Met evenwicht tussen sterke buitenlandse teams en de beste Nederlandse continentale ploegen. En bovendien aandacht voor de basis van de Nederlandse wielersport, de clubteams. We hebben een stevig Nederlands aandeel, maar daar staat een kwalitatief sterk internationaal blok tegenover, zodat we volop strijd mogen verwachten voor de dagzeges en de eindoverwinning. Dat uitblinkers van de vorig jaren als Fabio Jakobsen, Jasper Philipsen, Kristoffer Halvorsen en Pascal Eenkhoorn nu al zo opvallend presteren bij de profs, laat zien dat uitblinken in Olympia's Tour van grote sportieve waarde is."

 

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl