Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra komende drie jaar actief in Zesdaagse Rotterdam

Vrijdag 06 juli 2018

Track - Ook de komende edities zal Niki Terpstra aan de start verschijnen van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Wedstrijdleider Michael Zijlaard strikte hem direct voor 3 jaar.

"Hij behoort tot de absolute top en is de ideale combinatie van baan- en wegwielrenner. Hij gaat de strijd aan tegen de beste baanrenners van de wereld, doet mee om de prijzen en laat telkens zien daarmee in goede vorm uit de winter te kunnen komen”.  De volgende Wooning Zesdaagse vindt plaats van 3 tot en met 8 januari 2019. 

Niet eerder werd een renner voor meerdere jaren vastgelegd. Wedstrijdleider Michael Zijlaard is enthousiast: "Het is heel bijzonder om met Niki een winnaar van o.a. Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen aan de start te hebben. Een enorme klasbak die in de winter volop doorgaat en altijd voor de winst gaat; ook bij de Wooning Zesdaagse. Hij is voor ons het toonbeeld van de strijd die we op de baan willen zien. Dat hij de komende drie jaar bij ons rijdt, vervult ons met veel trots en verwachting.” Aan de start van de Tour de France toont ook Niki Terpstra zich erg tevreden: "De Wooning Zesdaagse is waarschijnlijk de meest prestigieuze zesdaagse  ter wereld en is altijd goed om te rijden. Ik wil in Ahoy uiteraard weer voor de winst gaan."

Elfde deelname in Rotterdam Ahoy

In 2013, het jaar dat hij in Roubaix zijn eerste podiumplaats in een van de "monumenten” van het wielrennen behaalde, zegevierde Terpstra voor het eerst in de Rotterdamse zesdaagse. Hij deed dit aan de zijde van Iljo Keisse en zou dat huzarenstukje nog tweemaal weten te herhalen. In totaal is Niki Terpstra al tien keer in het klassement van de Wooning Zesdaagse terug te vinden: met Wim Stroetinga (in 2006 en 2007), op een 5e plek met Leif Lampater (2011), 4e met Iljo Keisse (2012), 1e met Iljo Keisse (2013, 2014, 2015), 3e met Yoeri Havik (2016), 6e met Jens Mouris (2017) en 4e met Dylan van Baarle (2018).

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl