WaowDeals en Boels-Dolmans in La Course

Maandag 16 juli 2018

Women - WaowDeals vertrouwt in La Course op de rensters van de Giro Rosa minus de zieke Marianne Vos. De ploeg mikt op Sabrina Stultiens. Bij Boels-Dolmans komt Anna van der Breggen terug in competitie.

Verder rijden bij Waowdeals Riejanne Markus, Anouska Koster, Pauliena Rooijakkers, Jeanne Korevaar en Dani Rowe.  

Bij Boels-Dolmans gaat het naast Van der Breggen om Chantal Blaak, Amy Pieters, Christine Majerus, Megan Guarnier en Karol-Ann Canuel.

De rensters gaan dinsdag over vier bergen. Het begint na de start in Annecy relatief gemakkelijk met de Col de Buffy (vierde categorie) en Côte de Saint-Jean-de-Sixt (tweede categorie). Daarna doemen de Col de la Romme en Col de la Colombière (beide eerste categorie op). Ruim 14 kilometer na de top van laatstgenoemde berg zijn de rensters aan de meet in Le Grand-Bornand.

“Met zo’n rijtje bergen weten we zeker dat we een lastige wedstrijd tegemoet gaan. Op één van de bergen zal de groep uit elkaar gereden worden. Het is aan Sabrina Stultiens om te proberen erbij te zitten als de koers in een definitieve plooi wordt gelegd. Aan de rest van de ploeg de taak om haar goed af te zetten en zo lang mogelijk bij te staan”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens van WaowDeals.

"Ik denk dat er een heel mooi parcours op ons wacht," zegt Van der Breggen. "Ik heb geen idee of mijn mountainbike-avontuur daar een goede voorbereiding op was. Ik vond het in elk geval wel megatof om te doen en ik verwacht dat ik mijn wegbenen morgen gauw weer vind."

Foto: © Sportfoto

 
 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl