Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Onzekerheid voor Yoeri Havik na breuk

Zaterdag 21 juli 2018

Track - Yoeri Havik heeft tijdens de Wielerronde van Kwintsheul voor elite/beloften een vervelende handblessure opgelopen.

De renner uit de continentale wielerstal van Vlasman Cycling Team, die achter Johim Ariesen en Cees Bol een derde plaatst bemachtigde, ging bij het uitrijden onderuit en brak daarbij zijn ringvinger. ‘’We stonden bijna stil, maar mijn stuur sloeg dubbel waarop ik viel. De jongens nog lachen, maar nadat ik weer bij start en finish was aangekomen, zag ik dat mijn vinger scheef stond en werd de pijn steeds heviger. Mijn vinger is in een ziekenhuis in Den Haag rechtgezet, maar stond scheef. Er is nog overwogen te opereren, maar in overleg met het NOC-NSF heeft men besloten om daar vanaf te zien. Maandag wordt er in het Rijnstate in Arnhem verder gekeken en zal er waarschijnlijk een spalk worden aangemeten.’’

EK-baan

De nationaal koppel- en puntenkoerskampioen uit Avenhorn ziet door zijn blessure het EK-baan in Glasgow vanaf donderdag 2 augustus tot en met dinsdag 7 augustus in gevaar komen. ‘’Het EK is al over twee weken. Ik zou de puntenkoers wel kunnen rijden, maar zal de koppelkoers wellicht moeten overslaan’’, aldus de balende Yoeri Havik. (Dan Rolandus)

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl