Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Voorlopig toegelaten tot MPCC

Zaterdag 16 februari 2013

Nieuws - Het gezelschap was vorige week ongewoon groot voor een bijeenkomst van de Movement Pour un Cyclisme Crédible (MPCC) maar liefst 31 ploegen maakten hun opwachting bij de jaarlijkse vergadering van deze beweging voor een geloofwaardige wielersport.

Roger Legeay werd herkozen als voorzitter (hij was zeven jaar geleden ook oprichter van de MPCC), Iwan Spekenbrink van Argos-Shimano zag zijn termijn als vice-voorzitter verlengd. De laatste was onder de indruk van de opkomst. "We zaten in het verleden wel eens met zeven man aan een tafeltje, nu hadden we echt een grote ruimte nodig om iedereen te herbergen.’’ Het grote aantal nieuwe aanmeldingen kwam niet spontaan op gang, Tour de France-organisator ASO liet weten dat lidmaatschap van deze club voorwaarde is om aan de Ronde van Frankrijk deel te nemen. Daarmee dwingt ASO strengere dopingregels af, want die staat de MPCC voor.  Onder dit zero tolerance-beleid vallen onder meer het direct uit de wedstrijd nemen van een renner na het bekend worden van een positieve test, het niet toelaten van renners die langer dan zes maanden geschorst zijn geweest voor een dopingvergrijp en ontslag voor renners die eenzelfde straf kregen opgelegd. 

Van de WorldTour-teams zijn AG2R-La Mondiale, Argos-Shimano, FDJeux.com, Garmin-Sharp, Lotto-Belisol en Orica-GreenEdge onvoorwaardelijk lid gebleven of geworden. Andere teams werden onder voorwaarden toegelaten, met een proefperiode: Astana, Blanco, Lampre-Merida en Vacansoleil-DCM. Deze teams krijgen van de MPCC de kans zich – ondanks dopinggevallen in het verleden -  te conformeren aan de strengere dopingregels. Spekenbrink: "Het is natuurlijk positief dat zoveel teams een strikter dopingbeleid willen voeren, maar de teams die onder voorbehoud zijn toegelaten, moeten natuurlijk wel tonen dat zij hun leven gebeterd hebben. Volgend jaar wordt er in de jaarvergadering gestemd over het definitief toelaten van deze ploegen.’’

Van de pro continentale ploegen zijn de volgende teams lid (met een sterretje voor leden onder voorwaarden): Accent Jobs-Wanty, Androni Giocattoli (*), Bardiani-CSF, Britain Dry Enviroment, Bretagne Segne, Caja Rural, Cofidis, Crelan-Euphony, Europcar, Iam Cycling, Katusha (*), MTN-Qhubeka, Netapp-Endura, Novo Nordisk,  Sojasun en Topsport Vlaanderen.  Ook werden tien continentale ploegen en zes nationale bonden toegelaten.



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl