Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Schulting stunt in Tacx Pro Classic

Zaterdag 13 oktober 2018

Elite men - Peter Schulting heeft verrassend de Tacx Pro Classic gewonnen. De renner van MonkeyTown toonde zich de snelste van vier koplopers.

De renner uit het continentale circuit - die volgend jaar voor clubteam VolkerWessels-Merckx gaat rijden - wist Dries de Bondt nipt te kloppen. Jerome Baugnies werd derde.

Peter Schulting (MonkeyTown), Dries de Bondt (Veranda's Willems), Max Hirschi (Sunweb) en Jelle Wallays (Lotto-Soudal) leken aanvankelijk weg te blijven, maar een groep van zes renners sloot aan. Toen er opnieuw werd aangevallen, waren op Hirschi na alle koplopers weer van de partij en was ook Baugnies aanwezig, waarna de coureur uit Lemele de zege boekte.

Een glunderende 31-jarige winnaar kon zijn geluk niet op. "Het was een zware wedstrijd. Na tachtig kilometer ging de wedstrijd open en toen is het niet meer stil gevallen. Ik ben blijven aanvallen. Dat is de manier waarop ik moet winnen. Ik heb me niet gespaard en kon ook nog de sprint nipt winnen. In de sprint bleek ik de snelste. Natuurlijk staan hier WorldTour-teams en de pro-continentale teams aan het vertrek. Maar als je van start gaat, kun je allemaal winnen. Het is al mijn vijfde zege van de maand en het is ook de mooiste." Of het de mooiste ooit is vroeg men bij Omroep Zeeland na afloop. "Ik heb ooit mijn thuiskoers - de Omloop om Schokland gewonnen - en dat was wel heel speciaal. Maar dit is ook mooi."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl