Kijk ook eens op

Volg onsOomen is beste landgenoot in Il Lombardia

Zaterdag 13 oktober 2018

Elite men - Thibaut Pinot heeft Il Lombardia gewonnen. In Lombardije troefde de Fransman de Italiaanse favoriet Vincenzo Nibali af. De renner van Bahrain-Merida werd tweede.

De Nederlanders kwamen in de finale niet in het stuk voor. Sam Oomen (Team Sunweb) werd 27e, waarmee hij één positie voor Antwan Tolhoek van LottoNL-Jumbo eindigde.

Team LottoNL-Jumbo trok aan de voet van de Muur van Sormano flink door, waarna Roglic ten aanval trok. De Sloveen kreeg gezelschap van Pinot, Nibali en later ook Bernal. Die inspanning moest de Sloveen op de Civiglio bekopen. 

“Dit was ons plan om het zo te doen. Het initiatief nemen om de koers al zo vroeg mogelijk lastig te maken”, aldus ploegleider Addy Engels van de Nederlandse ploeg. “Dat is gelukt, want Primoz reed op de Sormano direct weg. Uiteindelijk bleek het de beslissende move en was het voor ons een ideale situatie tot dan toe. Jammer genoeg had hij erna de benen en de power niet meer op de Civiglio om te volgen en voor het podium te strijden. Al bij al was het een prachtige move van onze ploeg en ook de enige manier voor ons om het zo te doen. De ploeg heeft goed gereden en strijdlust getoond. Daar kan ik zeker mee leven.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl