Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teamsprinters oranje naar goud, Beat heeft zilver

Zaterdag 27 oktober 2018

Track - De Nederlandse sprinters beheersten de teamsprint bij de wereldbeker in Canada. De selectie van de KNWU versloeg de Nederlandse sprintformatie van BEAT.

Nederland trad aan met Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland. Beat bestaat uit Roy van den Berg, Matthijs Buchli en Theo Bos.

Vorige week in Parijs maakte Van den Berg nog deel uit van de nationale ploeg van Nederland. Ook toen werd er gewonnen door de mannen van waarnemend bondscoach Hugo Haak.  Die toonde zich tevreden over het begin van het seizoen. "Ik denk dat we direct weer op zeer hoog niveau zijn ingestapt dit seizoen. Het is mooi om te constateren dat Sam Ligtlee een stap gezet heeft en goed in te passen is in dit team. De teamsprint is in het olympische traject heel belangrijk, als de mannen daar goed presteren, lukt het op de andere onderdelen ook."

Theo Bos was tevreden met zilver in Milton. "Omdat Matthijs Buchli en ik in Japan keirintoernooien hebben gereden, hebben we als team nog niet veel gezamenlijk kunnen trainen. We hebben er hier echt het beste van weten te maken. Maar we hebben nog een maand om toe te werken naar ons eerste doel: de wereldbeker in Berlijn."

Bij de vrouwen werden de Nederlandse sprintsters vierde op de teamsprint.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl