Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Theo Bos: 'Teamsprint heeft veel aan waarde gewonnen'

Vrijdag 30 november 2018

Track - Theo Bos reed ooit met huidig BEAT-ploegleider Tim Veldt en Teun Mulder teamsprints. Nu doet hij datzelfde kunstje met Roy van den Berg en Matthijs Būchli. Toch is de impact niet dezelfde."De teamsprint heeft veel aan waarde gewonnen."

Afgelopen zondag kroonde het BEAT-trio zich tot Nederlands kampioen in Omnisport Apeldoorn, vandaag treden de snelle mannen aan tijdens de wereldbeker in Apeldoorn. Een belangrijke test na het zilver van Milton (Canada), waar de sprinters van de KNWU-sprintploeg hen voor bleven in de finale. "Ik hoop dat we nog iets beter zijn dan toen" sprak Bos deze week zijn ambitie uit. "En dan kunnen we ook winnen."

De teamsprint heeft zich enorm ontwikkeld, zo meent de voormalig wereldkampioen op de sprint. En dat heeft vooral te maken met het gegeven dat een land zich primair via de teamsprint plaatst voor de Olympische Spelen. "En daarom ligt de focus zo op dit onderdeel. In mijn eerste periode als sprinter deden we dit erbij. We konden voor de prijzen mee doen en vonden het natuurlijk mooi als dat lukte. Maar het draaide voor ons allemaal ook om andere onderdelen, bij mij vooral om de sprint, bij Teun met name om de keirin. Nu zie je dat renners als Roy van den Berg en Nils van 't Hoenderdaal in hun training vooral focussen op het starten, de andere onderdelen hebben eigenlijk helemaal hun aandacht niet zo. Anderen, zoals Buchli, Hoogland en Lavreysen kunnen op de andere onderdelen profiteren van hun training voor dit onderdeel."

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl