Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boogerd geeft dopinggebruik toe

Woensdag 06 maart 2013

Nieuws - Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is de bekentenis eindelijk daar. Michael Boogerd heeft toegegeven gedurende vrijwel zijn hele carriere doping gebruikt te hebben. De voormalig prof doet zijn verhaal in De Telegraaf en NRC Next. Vanavond zendt de NOS een interview uit met Boogerd, waarin hij ingaat op zijn dopingverleden.

Het duurde lang voordat Boogerd de stap nam dopinggebruik toe te geven, maar eigenlijk kon hij niet meer anders. Na tegenstrijdige verklaringen over ontmoetingen met de Oostenrijkse dopingarts Matschiner, doken vorige week zelfs de rekeningen op in de media, die duidelijk maakten dat Boogerd een grote som geld aan hem had overgemaakt.

La Plagne en Amstel Gold Race
Boogerd gaf ook toe dat zijn grootste zege, Touretappe naar La Plagne (2002), mogelijk behaald is met met doping. "Ik besef dat die zege in de ogen van het publiek nu misschien besmet zal zijn", aldus Boogerd tegen de NOS. Boogerd gebruikte vanaf 1997 EPO, later paste hij ook bloedtransfusies toe. "Ik liet bloed afnemen met het doel het later weer in te brengen. Punt."

Foto (c): Sportfoto

 

 

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl