Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lavreysen is wielertalent van 2018

Maandag 03 december 2018

Nieuws - De Gerrie Knetemann Bokaal voor de beste wielerbelofte is gewonnen door Harrie Lavreysen.

De Brabander werd in Apeldoorn wereldkampioen op de teamsprint met Matthijs Buchli, Jeffrey Hoogland en Nils van 't Hoenderdaal.

"Ik vind dit een mooie erkenning vanuit de wielerwereld, ook omdat ik deze prijs als baanrenner krijg, waar vaak naar de weg wordt gekeken. Ik was de enige belofte van de mannen die in Apeldoorn wereldkampioen in Apeldoorn werden en ik wist dat ik daardoor goede papieren had. Maar iemand als Marten Kooistra heeft op de weg natuurlijk ook mooie dingen laten zien. Voor mij is het heel bijzonder om deze prijs te mogen winnen. Ik hoop dat ik deze belofte in ga lossen de komende jaren. Ik heb twee finaleplaatsen behaald afgelopen seizoen, die ik telkens in een belle verloor van Glaetzer. Maar ik heb het idee dat ik hem op het komende WK kan verslaan."

Het vizier van Lavreysen is natuurlijk ook gericht op de Olympische Spelen van Tokio. "We hebben zeven sterke renners op dit moment en er mogen er drie naar Tokio. Dus die strijd is stevig. Maar ik heb het idee dat ik op de goede weg ben, vooral omdat het er ook om gaat dat je goed in de teamsprintploeg past en daar ben ik op de tweede positie wel een zekerheid op dit moment."

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl