Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Track Sprint Series opmaat naar NK Baan

Woensdag 12 december 2018

Track - Afgelopen weekeinde konden de sprinters zich warm draaien voor het Nederlandse Kampioenschap in Apeldoorn (27-30 december) door deel te nemen aan de Track Sprint Series. Op zaterdag werden de wedstrijden verreden in het Velodrome van Amsterdam en op zondag in Omnisport Apeldoorn.

Zeven deelnemende nationaliteiten zorgden voor een internationaal deelnemersveld. De absolute toppers op de sprint- en duuronderdelen komen volgend weekeinde in actie om tijdens de wereldbeker een vervolg te geven aan een tot nog toe zeer succesvol verlopen baanseizoen. Voor zowel de jeugd als de mondiale wereldtop geldt dat het sportieve jaar afgesloten kan worden met deelname aan het Nederlands Kampioenschap baanwielrennen in Apeldoorn (27-30 december).

Bij de nieuweling-meisjes was Indy Kappert over twee dagen de sterkste. Ze moest in Apeldoorn weliswaar haar meerdere erkennen in Anna Jabornikova, maar deze Tsjechische ontbrak een dag eerder in Amsterdam. Bij de nieuwelingen was er ook een internationaal succes voor Luka Ghvardzelashivi uit Georgië die afgelopen weekeinde vijf van de zes onderdelen won. Bij de junioren was Gino Knies ongenaakbaar door alle drie meetellende onderdelen in Apeldoorn op zijn naam te schrijven en zo de leiding in de tussenstand te nemen. Bij de junior-vrouwen is de koppositie voor Lonneke Geraerts, die met vijf zeges imponeerde.

Bij de mannen was het de Tsjech Jifi Janosek die in Apeldoorn domineerde. De Brit Lewis Stewart was echter over twee dagen de sterkte. Bij de vrouwen zorgde Steffie van der Peet dan weer voor Nederlands succes met winst in vijf van de zes onderdelen. Een prestatie waarmee ze als leidster naar de slotmanche in Alkmaar gaat. Die staat voor 23 december ingepland.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl