Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stef Clement moet loopbaan beëindigen

Donderdag 13 december 2018

Elite men - Stef Clement zet een punt achter zijn actieve wielerloopbaan. De 36-jarige renner uit Breda onderbrak in mei wegens lichamelijke klachten zijn voorbereiding op de Tour de France en kwam sindsdien niet meer in actie.

Na uitgebreid medisch onderzoek is in overleg besloten dat Clement een andere functie krijgt binnen Team Jumbo-Visma. Hij zal zich onder meer bezig gaan houden met voeding en promotie.

"Het is niet de manier waarop ik mijn carrière had willen afsluiten. Vijftien jaar lang was dit mijn passie, hobby en werk ineen. Ik kijk er met trots op terug en heb meer bereikt dan ik ooit voor mogelijk hield", reageert Clement. "Als je niet zeker weet of een comeback verantwoord is, bekijk je alternatieven. Nadat het team me deze functie aanbood, heb ik een verstandskeuze gemaakt. Ik ben de ploeg dankbaar voor deze mogelijkheid en ik kijk ernaar uit om die nieuwe weg in te slaan."

Clement begon in 2003 bij de Van Hemert Groep zijn carrière en reed vervolgens bij het Rabobank Continental Team, Bouygues Telecom, Rabobank, Belkin, IAM Cycling en Team LottoNL-Jumbo. Op zijn palmares prijken vier nationale titels tijdrijden. In 2007 pakte hij in die discipline brons op het WK in Stuttgart.  Hij won ritten in de Tour de Romandie en de Volta a Catalunya en was in 2017 nog tweede op het Nederlands kampioenschap tijdrijden.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl