Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Einde dreigt voor Parel van de Veluwe

Woensdag 19 december 2018

Nieuws - De wielerklassieker Parel van de Veluwe dreigt te verdwijnen. De organisatie van de wedstrijd met start en finish in Harderwijk geeft zich tot eind januari om een oplossing te vinden voor een begrotingsprobleem.

De wedstrijd wordt sinds 1985 verreden en kende lange tijd Evert Schuit als aanjager. Dezelfde Schuit was ook de man achter de inmiddels verdwenen veldrit in Harderwijk. 

De afgelopen jaren slaagde de organisatie - gelieerd aan De IJsselstreek - er niet in om de begroting van de wedstrijd rond te krijgen en werd er telkens geld uit de reserves gehaald. Besloten is dat de wedstrijd komend jaar op eigen benen moet staan en dat betekent een flinke toename van de sponsorinkomsten.

De Parel van de Veluwe was jarenlang een vrije klassieker, maar de afgelopen jaren werd voor de clubcompetitie gekozen als paraplu. Dat zorgde voor mee zekerheid over deelname. 

De vrouwenwedstrijd had met Monique Knol, Leontien van Moorsel, Marianne Vos en Sara Carrigan olympische winnaressen op de erelijst. Maar ook rensters als Kirsten Wild, Chantal Blaak en Annemiek van Vleuten zegevierden.

Bij de mannen staan namen als Dylan Groenewegen, Tom Veelers, Jetse Bol, Wilco Zuijderwijk, Maurits Lammertink en Louis de Koning op de erelijst.

Als de wedstrijd verdwijnt gaan Lorena Wiebes en Jelle Wolsink als de laatste winnaars in de boeken.

Foto: © Sportfoto Annemiek van Vleuten won in 2016 de Parel van de VeluweEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl