Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ryan Schilt Nederlands kampioen 50 km

Zondag 23 december 2018

Track - Ryan Schilt is zaterdagavond Nederlands Kampioen geworden op de 50 Kilometer voor Elite/beloften/junioren.

Nadat de te verrijden series over 15 km met hoog tempo werden afgelegd om zo tot een finale van 20 renners te komen  werd er een spetterende finale over 50 kilometer verreden.

Diverse pogingen om weg te komen van Cees Bol  werden telkens in de kiem gesmoord  en zo bleef het tempo dan ook schrikbarend hoog.   

De nog maar 20-jarige winnaar was onlangs ook als succesvol in de Asia Cup en Australië en werd gezien als een terechte winnaar van dit kampioenschap. Hij had ook al zijn seriewedstrijd gewonnen.

Raymond Kreder maakte zijn hattrick met derde plaatsen vol. Derde in 2016,  dezelfde klassering in 2017  en nu in 2018 wederom derde. Tussen de 1e en  3e had Casper van Uden zich nog mooi genesteld.

Tussen de series werd er nog een omium programma verreden door de MAsters 35  en 45+.  Deze renners zouden eerst een eigen programma rijden maar doordat de inschrijvingen tegen vielen, werden de categorieën samengevoegd met  een eigen klassement.  Winnaars werden na 4 onderdelen  Maxim Harteloh  bij de 35+   en  Maarten Vosmer bij de 45+.

Foto: © Velodrome/Duane vd GeldEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl