Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympisch kampioene Ligtlee stopt ermee (+video)

Vrijdag 28 december 2018

Track - Elis Ligtlee stopt per direct met baanwielrennen. De wereldbeker in Berlijn, eind november, was haar laatste optreden op het hoogste niveau.

Ze sluit haar topsport-carrière af met het hoogst haalbare; olympisch goud op de keirin bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Elis Ligtlee was vanaf haar entree in het baanwielrennen in 2011 meteen al heel succesvol en grossierde in vele nationale en internationale titels. Haar specialiteiten waren de sprint, 500 meter tijdrit en de keirin. Op de Olympische Spelen in 2016 verraste ze vriend en vijand door olympisch goud te winnen op haar onderdeel de keirin.

“Ik miste de afgelopen tijd het plezier in wat ik deed en was steeds op zoek naar de noodzakelijke motivatie om er vol voor te gaan. Na lang wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt en ben ik eerlijk naar mezelf geweest en heb het besluit genomen om te stoppen met baanwielrennen. Hoe moeilijk deze keuze ook is. Ik kijk terug op een mooie carrière en bedank iedereen; familie, vrienden, sponsoren, trainers en coaches van de KNWU die mij tijdens mijn topsport carrière gesteund hebben. Het is nu tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven" aldus Elis Ligtlee.

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl