Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Riessen wint NK keirin met overmacht

Zaterdag 29 december 2018

Track - Laurine van Riessen heeft in Apeldoorn een tweede nationale titel gewonnen op het NK Baanwielrennen. De renster van BEAT won de finale van het keirinkampioenschap met overmacht.

Eerder won Van Riessen ook al het sprinttoernooi. Hetty van de Wouw veroverde het zilver, terwijl Steffie van der Peet naar het brons snelde.

"Ik word wel steeds sterker op dit onderdeel" concludeerde Van Riessen terecht na afloop. "Ook internationaal gaat het steeds beter. Ik word steeds sneller, dat merk je ook in de tijden van de kwalificatie voor de sprint. Maar ik pluk ook de vruchten van het steeds meer ervaring opdoen. Als renster van BEAT kan ik alle wereldbekers rijden die ik wil - los van de selectie - en door het rijden van die keirin-races ontwikkel ik me ook sneller. Internationaal gaat het goed en daarom was ik ook gebrand op deze titel. Ik wist dat ik volle bak moest versnellen, ze geen kans moest geven om in mijn wiel te komen. Dat werkte en zo kon ik winnen zoals ik gehoopt had."Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl