Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pieters en Wild domineren NK Koppelkoers

Zaterdag 29 december 2018

Track - Kirsten Wild en Amy Pieters hebben zaterdagavond met overmacht het NK Koppelkoers voor vrouwen op hun naam gebracht.

Beide rensters hadden al een nationale titel op zak. Wild won de puntenkoers op donderdag, terwijl Pieters het goud veroverde op de individuele achtervolging.

Marjolein van 't Geloof en Phaedra Krol wonnen het zilver, Roxane Knetemann en Marit Raaijmakers brons.

Nadat Wild en Pieters met bijna honderd punten verschil wonnen (115 om 23 punten), spraken ze vooral van een nuttige oefening. Wild: "Richting de wereldbeker in Hong Kong en het WK in Pruskow wilden we hier vooral tactisch gezien een goede wedstrijd rijden. Goed uitkomen voor de sprints bijvoorbeeld. Die wisten we bijna allemaal te winnen, dus dat was geslaagd. In een wedstrijd met internationale concurrentie ben je zo druk met reageren op je tegenstanders, dat het heel nuttig was om een keer te koppelen in een wedstrijd met minder druk. Maar zelfs dan - ook als je met ruim verschil wint - zijn er nog zaken waarvan je denkt dat ze beter konden." 

Amy Pieters was het met Wild eens. "Ook nu zijn we na afloop kritisch geweest. Het gaat ons erom om internationaal voor de medailles mee te kunnen strijden. Het was dan ook een bewuste keuze om samen te rijden en niet zoals vorig jaar tegen elkaar. Misschien minder spannend voor de wedstrijd, maar wel beter met het oog op onze toekomst als koppel richting de Olympische Spelen van Tokyo."

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl