Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Langeveld sterkste in Flexwinkel MTB Beachrace Noordwijk

Zondag 27 januari 2019

Offroad - Sebastian Langeveld heeft de Flexwinkel MTB Beachrace van Noordwijk op zijn naam geschreven. De professional van EF Education First soleerde in de finale van het man tegen man gevecht voor achtereenvolgens Jordy Buskermolen (Team Theo Schilders/Volendam) en Ivar Slik (Monkey Town) naar de overwinning.

Tekst: Dan Rolandus

‘‘De omstandigheden waren best zwaar, maar het was een mooi testmoment zo vlak na een pittig trainingskamp in Calpe’’, kijkt de 34-jarige Sebastian Langeveld uit naar het wegseizoen. ‘’In tegenstelling tot zaterdag, toen het op het strand heel goed te doen was, was het nu een stuk zwaarder. Het was richting Zandvoort een vrij compacte groep waarin je voorin een spoor moest trekken door het mulle zand. Best pittig. Ik ben nooit uit de eerste drie geweest, reden met z’n drieën (verder Ivar Sliuk en Jasper Ockeloen, DR) het circuit van Zandvoort rond en op het strand kwam Jordy Buskermolen erbij. Er werd op de terugweg goed samengewerkt tot zo’n 10 kilometer voor de finish. Ik voelde dat ik beter was, maar die andere mannen rijden ook een super hoog niveau dus bleef het oppassen. Na enkele vluchtpogingen zat ik op drie kilometer voor de finish los en ben naar de overwinning gereden’’, aldus analyseerde de professional van EF Education First zijn race.

De Strandrace van Noordwijk, meetellend voor de KNWU Strandracetopcompetitie, werd langs het Noordzeestrand tussen Noordwijk en Zandvoort met veel storm en regen storm onder zware omstandigheden verreden. Na de start op de Koningin Wilhelmina Boulevard formeerde zich richting Zandvoort met de wind op de kop een groep van veertig man. De strandbikers zochten op het mulle strand het spoor voornamelijk tegen de duinen, waardoor er een lang lint ontstond en deze vervolgens brak in diverse stukken. Bij de opgang naar Zandvoort maakten nationaal strandkampioen Jasper Ockeloen, Ivar Slik en Sebastian Langeveld zich rondom het circuit los van de achtervolgers onder wie Sven Broekaart (Team Beukers), Ike Groen (Team Imming), Bram Rood (KMC-Fruit to Go) en Jordy Buskermolen. De achtervolgers haakten kop over kop weer aan bij de leiders, maar eenmaal op het strand sloegen Ivar Slik, Sebastian Langeveld, Jordy Buskermolen en Jasper Ockeloen met de wind in de rug een gaatje. De laatste moest er ter hoogte van Langevelderslag af waarop de drie opgingen voor de overwinning. Na diverse demarrages van Sebastian Langeveld en nog een sprong van Jordy Buskermolen, sloeg Langeveld nog voor het ‘Zonneveld’ duin zijn slag en soleerde vervolgens naar de zege. Jordy Buskermolen legde beslag op de tweede plaats door Ivar Slik achter zich te laten. 

Voorjaarsklassiekers

Sebastian Langeveld was vooraf aan de Strandrace van Noordwijk pas terug van het trainingskamp in Calpe. ‘’Na het eerste trainingskamp voor de kerst hebben we een zwaar blok van vier weken achter de rug met vooral een pittige laatste week. Ik voelde me desondanks goed voor de strandrace in Noordwijk, vind het leuk om te doen en het is gelijk weer een mooie voorbereiding op het wegseizoen.’’ De Lissenaar heeft zijn eerste afspraak op donderdag 7 februari in Frankrijk waar de Ster van Bessèges op het programma staat. ‘’Ik ben heel goed door de winter heen gekomen. Ik heb vorig jaar de Vuelta gereden en dat scheelde best wel, heb deze meegenomen naar de winter. Ik heb tot nu toe het goede gevoel dat ik wil meenemen naar het openingsweekend van de voorjaarsklassiekers (o.a. Het Nieuwsblad, Milaan-Sanremo, E3-Prijs, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen, DR) en wil vasthouden tot en met Parijs-Roubaix.’’

Man tegen man

‘’Het was een man tegen man gevecht waarin Sebastian gewoon de sterkste was’’, stelde Buskermolen zich tevreden met de tweede plek. ‘’Het was gelet op de weersomstandigheden en de slechte gesteldheid van het strand een zware dag. We reden op het zachte strand tegen de duinrand aan, probeerden daar een paadje te vinden. Dat was heel lastig. Ik heb het nog geprobeerd, maar Sebastian was gewoon de sterkste. Na een lastige start merk ik dat het de laatste weken steeds beter gaat’’, aldus de winnaar van Castricum.

Weer Rooijakkers

Europees kampioene Pauliena Rooijakkers uit Schijndel liet zich als de grote favoriet niet verrassen. De professional van Team CCC-Liv soleerde eveneens naar de overwinning. Tessa Neefjes uit Wervershoof legde beslag op de tweede plaats. Susan Neefjes uit Deventer stapte als derde op het podium.

Wim Verdonk uit Egmond aan den Hoef zegevierde bij de basisleden door achtereenvolgens Mark Stavenuiter uit Andijk en Martin Lukasse uit Wemeldinge achter zich. Bij de basisvrouwen won Mirjam de Bruijn uit Alkmaar. Jaap Visbeen uit Nieuwe Tonge was de sterkste bij de cyclo’s.

Uitslag Flexwinkel MTB Beachrace Noordwijk: 1. Sebastian Langeveld (Lisse), 2. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 3. Ivar Slik (Bergen), 4. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 5. Sven Broekaart (Julianadorp), 6. Bram Rood (Broek op Langedijk), 7. Ike Groen (Tuitjenhorn), 8. Coen Vermeltfoort (Vlijmen), 9. Rick van Breda (Den Helder), 10. Ronan van Zandbeek (Schijndel). Vrouwen overall: 1. Pauliena Rooijakkers (Schijndel), 2. Tessa Neefjes (Wervershoof), 3. Susan Visscher (Deventer), 4. Mirjam de Bruijn (Alkmaar), 5. Romana Carfora (Akersloot), 6. Rosa van Doorn (’s-Heerenberg), 7. Lola Bakker (Den Burg), 8. Ines Klok (Rockanje), 9. Janneke de Wit (Alkmaar), 10. Liane van Egmond (Ter Aar). Basisleden (mannen): 1. Wim Verdonk (Egmond aan den Hoef), 2. Mark Stavenuiter (Andijk), 3. Martin Lukasse (Wemeldinge), 4. Harm Bouma (Castricum), 5. Walter Eggers (Castricum). Cyclo’s: 1. Jaap Visbeen (Nieuwe Tonge), 2. Sven van Tol (Rijsenhout), 3. Rick Teunissen (Heiloo), 4. Maurice Bijl (Brouwershaven), 5. Victor Zijlema (Heiloo).

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl