Kijk ook eens op

Volg onsGeen succes Groenewegen bij eerste sprintkans

Donderdag 07 februari 2019

Elite men - De eerste massasprint van het seizoen heeft Dylan Groenewegen geen succes gebracht. In de tweede rit van de Ronde van Valencia kwam de Amsterdammer niet in de top 10 terecht.

Matteo Trentin van Mitchelton-Scott won. De Europees kampioen versloeg Nacer Bouhanni in Allicante.

Jumbo-Visma moest in de finale vol aan de bak om Groenewegen terug in het eerste peloton te brengen, dat lukte, maar uiteindelijk was er geen succes voor de manschappen van Sierk-Jan de Haan.

Groenewegens ploegleider Sierk-Jan de Haan was ondanks de gemiste sprintkans blij met het optreden van zijn mannen. “Natuurlijk wil je altijd winnen als topsporter, maar het gaat ook om het proces. Vandaag hebben we laten zien dat de ploeg er staat en dat iedereen voor elkaar door het vuur gaat. Daar neem ik mijn pet voor af.” 

“Dylan moest op de laatste klim lossen en kon met behulp van de gehele ploeg terugkeren. Dat heeft heel veel krachten gekost om in de finale nog een rol te spelen. Maar wat de ploeg heeft laten zien vandaag geeft vertrouwen naar de toekomst. Zondag in Valencia volgt er een nieuwe kans”, aldus De Haan.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl