Volg onsNa Testdag Alkmaar is WK-selectie Pruskow compleet

Vrijdag 15 februari 2019

Track - Bondscoach Hugo Haak heeft de sprintselectie bekend gemaakt voor het wereldkampioenschap in Pruskow in Polen.Deze mondiale titelstrijd vindt plaats van 27 februari tot en met 3 maart.

Aan de hand van de uitslagen van een vandaag gehouden   testdag in Sportpaleis Alkmaar werden de laatste namen ingevuld voor de sprintonderdelen. Naar aanleiding van de gerealiseerde tijden tijdens de testdag werden bij de mannen de eerste en derde plaats in de teamsprint bepaald. Ook de teamsprinters bij de vrouwen werden aangewezen naar aanleiding van de gerealiseerde tijden in Alkmaar. 

Bondscoach Hugo Haak vond het belangrijk om op deze vijftiende februari iedereen een ultieme kans te bieden zich voor de mondiale titelstrijd te plaatsen. “Momenteel bestaat de KNWU sprintgroep uit acht mannen en vijf vrouwen die bijna allemaal presteren op wereldniveau. Op het WK teamsprint mogen echter slechts vier mannen en drie vrouwen deelnemen. Het spreekt voor zich dat we van start willen gaan met het snelste team en besloten is voor elke positie de snelste atleten van de testdag te selecteren voor het WK teamsprint 2019. Ik denk dat we op tien dagen van de start van het WK een goede indicatie hebt van het niveau op alle posities. Daar gaan we de komende week nog aan schaven.“ 

Er was bij voorbaat voor gekozen naar Pruskow af te reizen met één starter en twee mannen voor de slotronde mee te nemen. Na de testdag werd gekozen voor Roy van den Berg als starter. Nils van ’t Hoenderdaal viel af.  Bij de vrouwen wordt Kyra Lamberink starter, Hetty van de Wouw viel af. Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx  vullen de tweede positie in op de teamsprint. De bondscoach kan dan gedurende het toernooi bepalen wie van hen op welk moment in actie komt. De Nederlandse mannen verdedigen in Pruskow hun in Apeldoorn veroverde wereldtitel. De vrouwen waren begin 2018 tweede op dit onderdeel bij het WK in Omnisport. 

Sprintonderdelen

Teamsprint Mannen: Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Buchli

Sprint mannen: Harrie Lavreysen, Matthijs Buchli en Jeffrey Hoogland

Keirin mannen: Theo Bos en Matthijs Buchli

1 km mannen: Sam Ligtlee en Theo Bos. 

 

Teamsprint Vrouwen: Kyra Lamberink, Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx

Sprint Vrouwen: Hetty van de Wouw en Laurine van Riessen

Keirin vrouwen: Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx

500 meter vrouwen: Hetty van de Wouw en Kyra Lamberink

Duuronderdelen

Fulco van Gulik: “Met meervoudig en regerend wereldkampioene Kirsten Wild hebben we bij de vrouwen een van de absolute top kandidaten voor eremetaal in huis. Bij de mannen mikken we op een glansrol voor Jan-Willem van Schip die na zijn medailles op het afgelopen WK absoluut wil bevestigen. Op basis van onze uitslagen in de afgelopen maanden reizen we met veel vertrouwen af naar Polen.”

 

Scratch

Mannen: Roy Eefting

Vrouwen: Kirsten Wild

 

Puntenkoers

Mannen: Jan-Willem van Schip

Vrouwen: Kirsten Wild

 

Omnium

Mannen: Jan-Willem van Schip

Vrouwen: Kirsten Wild

 

Madison

*Mannen: Jan-Willem van Schip & Yoeri Havik

Vrouwen: Kirsten Wild & Amy PietersEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl