Kijk ook eens op

Volg onsVan den Berg dolblij met WK-selectie

Zaterdag 16 februari 2019

Elite men - De grote winnaar van de testdag van de sprinters in Alkmaar werd Roy van den Berg. Hij bleek in drie starts de snelste starter voor de teamsprint. Vorig jaar in Apeldoorn viel de keuze nog op Nils van 't Hoenderdaal en stond hij met lege handen in zijn thuiswedstrijd.

Meer nog dan de strijd om de derde plek - waar zowel Matthijs Buchli als Jeffrey Hoogland voor geselecteerd werden - stond er iets op het spel voor de startpositie. Omdat bondscoach Hugo Haak één starter mee naar Pruwkow (Polen) neemt,was het alles of niets in de kaasstad vrijdag.

In Sportpaleis Alkmaar was hij de snelste en Van den Berg was opgelucht. “We zijn gewoon met zeven gasten die wereldkampioen kunnen worden, het niveau ligtzo  hoog. Er stond hier voor mij vandaag dan ook een mogelijke wereldtitel op het spel. Ik  heb twee wereldbekers gewonnen met de nationale ploeg en het EK in Glasgow gewonnen. Nu wil ik het WK graag winnen. Er is een eerlijke kans geweest met een testdag, dit keer sta ik aan de goede kant van de streep.  Maar Nils en ik zijn aan elkaar gewaagd, deze dag kon ons seizoen maken of breken, dat wisten we vooraf. Ik reed hier een pr, 17.24 in de laatste heat. Het moést gebeuren, dit was net zo belangrijk als straks het WK.”  

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl