Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bondscoach Haak: 'Concurrentie zet tandje bij'

Woensdag 27 februari 2019

Track - Bondscoach Hugo Haak hoopt vandaag het WK succesvol te beginnen met zijn sprintende mannen en vrouwen, maar weet dat de concurrentie niet stil staat. Dat zegt hij op de WK Baanpagina van de KNWU.

Vorig jaar in Apeldoorn begon het toernooi met een ongekend geslaagd teamsprinttoernooi. De mannen veroverden de wereldtitel, de vrouwen wonnen zilver. Dit onderdeel heeft vooralsnog vooral de focus van Haak, die vorig jaar nog als assistent van Bill Huck fungeerde maar nu hoofdcoach van de snelle mannen en vrouwen is. "De teamsprint is voor mij echt het hoofddoel. Het WK trapt nu eenmaal af met dit onderdeel. Daar focusten we op in de afgelopen weken en daar is de specifieke voorbereiding in de dagen voor het WK op gericht. Daarna switchen we naar een individuele modus."

Zelfs na een seizoen waarin Nederland ongeslagen was in de wereldbeker én op het EK, is goud voor de mannen geen automatisme. “Elk WK richting de spelen wordt het niveau hoger en hoger. De andere landen zijn geschrokken van ons niveau van vorig jaar en hebben er een tandje bij moeten zetten. Het is zeker niet vanzelfsprekend om de titel te behalen, maar we gaan er alles aan doen en dan zien waar het schip strandt."

Bij de vrouwen staan de Australische en Chinese dames er weer, dat betekent twee sterke concurrenten extra en dus is daar het niveau aanzienlijk hoger dan vorig jaar. Een podiumplek zou heel mooi zijn, we willen de aansluiting houden. We hebben natuurlijk de luxe in Nederland om zowel bij de mannen als de vrouwen te kunnen wisselen gedurende het toernooi. Op de testdag hebben we geconstateerd dat de nummers twee bij de vouwen en de nummers drie bij de mannen dicht op elkaar zitten qua tijd. Dat maakt het voor ons gemakkelijk om te wisselen, daar zitten geen risico's aan vast", aldus Haak, die verder op alle individuele onderdelen bij de mannen en met Laurine van Riessen bij de vrouwen kansen ziet voor meer medailles.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl