Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bas Tietema doet Stadiontour voor Gehandicaptensport

Donderdag 28 februari 2019

Nieuws - Van 31 maart t/m 6 april vindt de Actieweek voor de Gehandicaptensport plaats. Tijdens deze week zal ambassadeur Bas Tietema de Als1team challenge aangaan. In 7 dagen zal hij langs alle 18 eredivisiestadions fietsen. Een tocht van 1500 km waarmee hij uiteindelijk het logo van Fonds Gehandicaptensport zal vormen. Met deze tocht gaat de Zwollenaar geld ophalen voor de gehandicaptensport. 

In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap. Helaas is sporten voor deze mensen niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken. 

Wielrenner Bas Tietema is ambassadeur voor Fonds Gehandicaptensport. Na als wielrenner gereden te hebben voor het BMC Development Team en Beat Cycling Club besloot Bas in 2019 een stapje terug te doen vanwege gezondheidsproblemen, en zich te gaan ontwikkelen op maatschappelijk vlak.  Door het opgroeien met zijn zusje Iris, die geboren is met het Syndroom van Down, weet hij uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk sport is voor mensen met een handicap. Bas is van mening dat iedereen jong of oud, een handicap of niet, het recht moet hebben om te kunnen sporten. Dit motiveerde hem dan ook tot het aangaan van deze challenge.

Tijdens de Als1team Challenge is er tussen de verschillende tussenstops bij de stadions de mogelijkheid voor de geoefende wielrenners om met Bas mee te rijden. Van deelnemers wordt verwacht dat zij streven om minimaal 100 euro op te halen voor de gehandicaptensport.  Als één team staan wij achter de sporters met een handicap. Sluit jij je aan bij ons team? Voor meer informatie of om je in te schrijven om mee te fietsen zie www.als1team.nl Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl