Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse teamsprinters winnen goud op WK

Woensdag 27 februari 2019

Track - De Nederlandse teamsprinters realiseerden de snelste tijd in de kwalificatie van de teamsprint op het WK Baan en wonnen goud.

Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland kwamen tot 42,574 en waren daarmee veruit de snelste in de kwalificatie. Nederland verscheen als titelverdediger in de baan. 

In de finale streed men met succes tegen Frankrijk. In de tweede ronde werden de Britten verslagen met Matthijs Buchli als derde man.

.

Jeffrey Hoogland was uitgelaten over de winst. "Ik voelde vooraf eigenlijk helemaal geen druk, moest mezelf zelfs 's middags even tot de orde roepen dat we een wedstrijd hadden vandaag. We waren gewoon heel goed. Er komen nog wat nieuwe ontwikkelingen aan met een nieuwe fiets van KOGA. En richting Tokio gaan we zeker nog meer progressie maken. We hebben er hier al een stap bij gezet, waar wij ook geen rekening mee hadden gehouden."

Roy van den Berg: "Het doel was hier om goud te pakken. We hadden op een tijd van 42,1 ingezet, maar we reden 41,9. Dat is een heel zieke tijd. Ik ben blij dat ik nu ook zo'n mooie trui in de kast mag hangen. Ik rijd hier weer een flink stuk van mijn persoonlijk record af met 17,11, dat was op de testdag nog 17,4. Maar het was niet alleen mijn prestatie, die jongens wisten het ook geweldig door te trekken met fantastische tijden. We hebben hier echt iets moois neergezet. 

Ook Harrie Lavreysen was dolblij. “De kwalificatie gaf al wel een supertijd, maar ik wist toen al dat het sneller kon. We konden ons in de eerste ronde ook geen fouten veroorloven tegen de sterke Britten. Maar ik denk dat alles klopte vandaag. In de finale deden we er nog een schepje bovenop en bijna verbreken we het wereldrecord.”

De Nederlandse teamsprinters Kyra Lamberink en Laurine van Riessen realiseerden op het wereldkampioenschap op de baan in Pruwkow een zesde tijd in de kwalificaties

Lamberink en Shanne Braspennincx werden uiteindelijk vijfde.

foto (c) SW Pix 

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl