Volg onsRoy Eefting wint zilver op WK Scratch

Donderdag 28 februari 2019

Track - Roy Eefting heeft zilver gewonnen op het WK Scratch. De Drent hoefde alleen de Australische renner Samuel Welsford voor te laten gaan in Pruskow.

Aanvankelijk wilde Eefting op de aanval gokken op dit onderdeel. "Maar ik merkte al snel dat het geen zin had omdat iedereen eigenlijk direct op iedereen reageerde. Toen heb ik besloten mijn kans af te wachten in de laatste ronden. Misschien dat ik het iets beter had kunnen timen, maar ik denk dat de Australische winnaar gewoon iets te sterk was. Ik ben heel blij met deze zilveren plak. Ik was blij dat ik dit onderdeel een keer mocht rijden, dit was mijn eerste WK Scratch. Dat ik dan ook direct een medaille win, is geweldig. Hiervoor was mijn beste klassering vijfde op het WK Omnium in Hong Kong 2017, nu is het dit zilver met stip."

WK-succes op de scratch is het enige moment zijn dat Eefting even vol in de wielerspotlights zet, want de olympische droom op de baan is ver weg. De scratch is immers geen olympisch onderdeel. „Eerder reden we de ploegachtervolging, maar we wisten dat het nooit voor een medaille zou zijn. Op het omnium is Jan Willem van Schip momenteel de sterkste. Hij rijdt zo hard; ik denk niet dat ik dat niveau ga halen. Wil ik naar de Spelen van Tokio gaan, dan moet er al iets met hem gebeuren. Dat lijkt me geen goed scenario voor Nederland. Van Schip kan een medaille halen; ik kom daar niet in de buurt."

Foto: © SWpix-SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl