Volg onsMatthijs Buchli naar wereldtitel keirin

Donderdag 28 februari 2019

Track - Matthijs Buchli heeft in Pruszkow de wereldtitel op de keirin gewonnen. De Nederlander was in de finale des sterkste van het pak.

Eerder was de renner van BEAT al vice-olympisch kampioen geworden op dit onderdeel in Rio 2016. "Maar ik wilde nog een keer deze titel. De afgelopen jaren was ik vaak dichtbij. Zeker na dit seizoen vond ik dat de trui me toekwam."

Toch begon de dag ronduit slecht voor Büchli. Hij moest via de herkansingen door naar de kwartfinale. "Daar kan ik alleen Harrie Lavreysen en Roy van den Berg de schuld maar van geven. Op de teamsprint hebben die me zo laten afzien. Ik schrok me dan ook dood van die eerste ronde vandaag op de keirin, maar mijn lichaam was wakker geschud en toen ging het beter. Dit was een prachtige revanche op het WK van vorig jaar. Toen wilde ik zo graag goud winnen in Apeldoorn, maar greep ik naast de medailles. Net als toen lootte ik nummer één waardoor ik op kop moest beginnen. Maar ditmaal ging de concurrentie er sneller over. Ik kon op mijn moment de kop weer grijpen en wist er op dat moment ook echt voorbij te komen, zodat ik het sprintersvak in kon. Toen wis ik dat ik goede papieren had voor de winst. Het is heel bijzonder om dit doel eindelijk te verwezenlijken. Je kunt nauwelijks beschrijven wat dat doet met iemand die al heel lang op deze titel jaagt."

Foto: © SWpix

 

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl