Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Noord-Holland wordt tweedaagse

Dinsdag 05 maart 2019

Elite men - Op zaterdag 8 en zondag 9 juni zal de 73ste editie van de Profronde van Noord-Holland verreden worden.

Op zaterdag wordt een individuele tijdrit van West-Graftdijk naar De Rijp gereden. Later die middag een omloop van 3 ronden van ruim 30 km, met start en finish in De Rijp. Op zondag 9 juni is dan de klassieke Ronde van Noord-Holland. De start en finish is in Oudorp, waar de renners na ruim 190 in de laatste paar kilometer de monumentale Munnikenweg voor de wielen krijgen.  

De tweedaagse Profronde van Noord-Holland maakt dit jaar deel uit van de Nederlandse Loterij Topcompetitie. "We zijn heel blij dat het gelukt is de Ronde in leven te houden. Dat was nog even spannend, want we hebben de organisatie pas laat definitief over kunnen nemen. En dat betekent dat er op een aantal terreinen nog veel zaken enige tijd onzeker waren. In de gemeente Alkmaar hebben we een belangrijke partner gevonden. Verder is ook de Provincie Noord-Holland weer als partner aangeschoven. Daar zijn we als bestuur natuurlijk heel blij mee’, aldus de pr man van de organiserende stichting Ike Groen. 

 Leo van Etten; ‘Nu de koers definitief doorgaat hopen we van harte dat het Noord-Hollandse bedrijfsleven ook achter de tweedaagse gaat staan. De profronde van Noord-Holland is de oudste klassieker van Nederland en we hebben met dit nieuwe bestuur echt onze nek uitgestoken. Voor de continuïteit, na deze editie, is het echt belangrijk dat er bijvoorbeeld nog wel een hoofdsponsor toehapt’. 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl