Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

VIRO Criterium Cup breidt uit en krimpt in

Maandag 15 april 2019

Nieuws - De VIRO Criterium Cup Twente breidt uit voor de amateurcategorie. Waar in 2018 vijf wedstrijden tot de cup behoorden, zijn dat er dit jaar twee meer voor deze categorie. De mannen en vrouwen rijden dit jaar drie wedstrijden.

Naast de wielerrondes van Markelo, Oldenzaal, Enter, Borne en Goor zijn nu ook Dwars deur Riessen op vrijdag 3 mei en de Ronde van het Villapark in Nijverdal op zaterdag 14 september op het programma te vinden van de amateurs. Die categorie had al een eigen klassement binnen de cup, maar zal dit jaar voor een hoger prijzenschema gaan rijden. 

Voor de elite/beloften mannen gaat de VIRO Criterium Cup Twente dit jaar over de wielerrondes van Oldenzaal, Borne en Goor. Zij rijden in die koersen samen met de amateurs, maar beide categorieën halen net als voorheen in die wedstrijden punten binnen voor hun eigen klassement.

De vrouwen komen in Enter, Borne en Goor in actie. Tijdens alle wedstrijden van de VIRO Criterium Cup Twente zullen de renners twee tussensprints voor punten rijden en verdienen de eerste vijftien renners in de uitslag van de koersen punten. Door in de finalewedstrijden in Goor en Nijverdal voor extra tussensprints te rijden, wordt de spanning tot op de laatste dag gewaarborgd. In die koersen wordt er elke tien ronden gesprint om de punten.

Programma VIRO Criterium Cup Twente 2019:

Vrijdag 3 mei Dwars deur Riessen Amateurs

Zaterdag 15 juni Ronde van Markelo Amateurs

Zondag 30 juni Ronde van Oldenzaal Amateurs, Elite/Beloften 

Zaterdag 6 juli Ronde van Enter Amateurs, Vrouwen

Donderdag 22 augustus Ronde van Borne Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen

Zaterdag 7 september Ronde van Goor Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen

Zaterdag 14 september Ronde van het Villapark Amateurs

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl