Kijk ook eens op

Volg onsStevig internationaal veld voor Wallaard Memorial

Donderdag 18 april 2019

Elite men - Met meer buitenlandse dan Nederlandse teams mag de Arno Wallaard Memorial gerust een internationale wedstrijd genoemd worden. De wedstrijd telt zaterdag mee voor de Holland Cup.

Opvallend is het aantal continentale teams dat afreist naar Meerkerk. Uit eigen land komen Alecto Cycling Team, Beat Cycling Club, Metec-TKH, Monkey Town, SEG Racing Academy en Vlasman Cycling Team

De buitenlandse concurrentie komt van Arapahoe Hincapie Cycling, BHS-Almeborg, Canyon-DHB, Cibel, Dauner Akkon, Differdange-Geba, Evopro Racing, Leopard Pro Cycling, Lotto-Kern Haus, Ringeriks-Kraft, Sauerland NRW, Team Skyline, Start Cycling TEam, Tarteletto-Isorex en de Britse selectie.

De clubteams John Deere-NWVG, RC Jan van Arckel, Sensa-Kanjers voor Kanjers en Team WASP maken het veld compleet.

Van de 35 verreden edities werden er maar liefst 31 gewonnen door Nederlanders. Pas in 2007 mocht een buitenlander voor het eerst zijn handen in de lucht steken, het was de Fransman Denis Flahaut die er met de zege vandoor ging. De tweede buitenlandse naam op de erelijst is die van de Zweed Edvin Wilson die de wedstrijd in 2014 wist te winnen. Ook de laatste twee edities werden gewonnen door buitenlanders, in 2017 door de Belg Timothy Stevens en in 2018 wist de Duitse Joshua Huppertz Cees Bol, inmiddels uitkomend voor Sunweb, te kloppen in een tumultueuze sprint.

Arie Overbeeke is de enige renner die de wedstrijd twee keer wist te winnen.

Om 14.30 uur vertrekt het peloton voor de polderkoers. Rond 18.45 zal de winnaar de finish in Meerkerk passeren.

De Holland Cup bestaat verder nog uit de Ronde van Overijssel en de Midden Brabant Poort Omloop. De openingswedstrijd - de Dorpenomloop Rucphen - werd afgeblazen als gevolg van extreme weersomstandigheden.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl