Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Zuid-Oost Friesland zoekt nieuwe datum

Vrijdag 17 mei 2019

Nieuws - Leek het er vorige week nog op dat de Ronde van Zuidoost Friesland was gered toen Woonaccent Makelaars Friesland zich garant stelde voor het tekort op de begroting, inmiddels is duidelijk geworden dat door een tekort aan politiebegeleiding de Ronde niet door kan gaan op de daarvoor geplande data 25 en 26 mei.

De organisatie van deze vrije klassiekers laat weten: "Zowel de organisatie, de burgemeester van Ooststellingwerf als de verantwoordelijken bij de politie hebben er alles aan gedaan om voldoende motoragenten voor begeleiding te krijgen, helaas zonder het zo vurig gewenste resultaat.

Als organisatie mogen wij de wedstrijden niet laten verrijden als de politie daarvoor de verantwoording niet op zich kan nemen. Om de wedstrijden veilig te laten verlopen moesten er minimaal 12 politie motorrijders worden ingezet voor de begeleiding. Door de vele evenementen in de regio is de politie er niet in geslaagd om dit aantal bij elkaar te krijgen. 

Met pijn in ons hart hebben wij als organisatie dan ook de beslissing moeten nemen om de Ronde van Zuidoost Friesland op dit moment niet door te laten gaan hoe zuur dit ook is voor de renners.

Als organisatie kunnen wij de verantwoording niet nemen om de wedstrijden door te laten gaan zonder voldoende begeleiding van de politie. Mocht er tijdens de wedstrijden wat gebeuren dan worden wij als organisatie aansprakelijk gesteld en dat risico is voor ons te groot. Vooral ook omdat wij al veel moeite hebben gehad om de zaak financieel rond te krijgen. 

In overleg met de KNWU en de politie zullen wij er echter alles aan doen om de Ronde van Zuidoost Friesland later dit jaar alsnog te laten verrijden om daarmee dit monument voor de Friese wielersport te behouden."

Foto: © Rudie Ottens

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl