Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boven en Pluimers winnen in Land van Bartje

Zaterdag 18 mei 2019

Nieuws - Lars Boven van AWV De Zwaluwen won solo in Assen, nadat hij al na ongeveer 14 kilometer met zijn twee medevluchters, ploeggenoot Ian Spenkelink en Sten Verzijl, was ontsnapt uit het peloton.

De maximale voorsprong van de drie was ruim drie minuten. De drie draaien goed kop over kop hun rondjes mee en de voorsprong was geen moment in gevaar. In de slotfase viel Boven aan en hij kwam met ruim 40 seconden voorsprong op zijn twee achtervolgers dolblij en winnend over de finish. Ian Spenkelink maakte het feest compleet door als tweede te eindigen. Sten Verzijl, anderhalve week geleden nog winnaar van de eerste KNWU tijdritcompetitie in Odoornerveen, moest genoegen nemen met de derde plaats. Dit alles werd gade geslagen door Allard Engels, ploegleider van het VolkerWessels-Merckx Cyclingteam. 

Bij de junior-vrouwen ging de overwinning naar Ilse Pluimers van de ijzersterke ABP-ploeg. Pluimers was na veertig kilometer ontsnapt met haar ploeggenote Sofie van Rooijen, de Deense Maria Bertelsen en plaatselijk favoriete Maike van der Duin. Pluimers wist met nog een paar kilometer te gaan een beslissende demarrage te plaatsen en daarmee de overwinning te pakken. Van Rooijen sprintte naar de tweede plaats voor Van der Duin en Bertelsen. 

Babette van der Wolf won de massasprint bij de nieuweling-meisjes voor Cecilia van Zuthem en Fien Masure. Bjarne Hemme uit het Drentse Erica won de eindsprint van een kopgroep van 22 renners bij de nieuwelingen. Elmar Abma werd tweede en derde werd Mark Groeneveld. 

Tekst en foto: Rudie OttensEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl