Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bosman wint Omloop Hoekse Waard (+ video)

Zaterdag 25 mei 2019

Clubcompetitie - Gert-Jan Bosman heeft de Omloop van de Hoekse Waard gewonnen. De renner van VolkerWessels-Merckx won de sprint van een kopgroep van twintig.

Jos Koop sprintte naar de tweede plaats, Gino Vierhouten werd derde.

Ramon van Bokhoven miste de beslissende ontsnapping, maar blijft wel leider in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie.

‘’Ik lag op snelheid, kwam als tweede door de laatste bocht, maar lag goed op snelheid en zag niemand meer over mij heenkomen’’, straalde de coureur van VolkerWessels-Merckx. ‘‘De koers lag lang op slot, maar we zaten wel attent van voren. De groep brak op een smalle weg in twee stukken. Gelukkig kwam Max Kroonen erbij, zodat we met twee man in het geweld mee konden draaien. We staan er in de stand van de clubcompetitie als ploeg en individueel immers goed voor om mee te blijven doen voor de prijzen. In de finale werd er regelmatig gesprongen, maar hielden we het tot aan de sprint gesloten’’, analyseerde Gert Jan Bosman zijn winnende race. 

 

Nabij Strijensas maakten Daan Besteman (Eerens/Stormvogels Veendam) en Marien Bogerd (Alling-Krush-IJsselstreek) zich in de 160 kilometer lange race door de Hoekse en Beijerlandse polder los van het peloton. De voorsprong telde slechts tien tellen, maar toen Huub Deelstra (Sensa-Kanjers voor Kanjers) zich meldde, ging het tempo rap omhoog. De drie leiders lieten de carrousel geolied ronddraaien, maar kregen echter niet meer dan een marge van krap twee minuten. De hergroepering was er op weg naar Oosthoek. Na ruim 110 kilometer koers deed Mathijs de Leng (Jumbo-Visma/De Jonge Renner) het peloton in twee stukken breken. De Zuid-Hollander nam Joren Bloem (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Sjors Dekker (John Deere/NWVGroningen), Gert Jan Bosman, Max Kroonen (beiden VolkerWessels-Merckx), Victor Broex (WPGAmsterdam), Marien Bogerd, Gino-Luca Vierhouten (beiden Alling-Krush-IJsselstreek), Jarri Stravers (Plieger/Jan van Arckel), Martijn Knol (De Kannibaal), Jarno Gmelig Meijling, Luuk Schuurmans (beiden UWTC De Volharding), Bram Nelck, Luuk van der Wal (beiden Westland Wil Vooruit), Arian Stolk, Jasper Ockeloen (beiden WASp), Sjors Handgraaf (SwaBo), Sven van Luijk (Willebrord Wil Vooruit), Arne Peters (Merida/Adelaar) en Jos Koop (TEMPO Hoppenbrouwers) in zijn vlucht mee.

 

De leidende groep gaf de voorsprong van circa één minuut niet meer uit handen. Ook Sjors Dekker zag zijn poging in de laatste kilometer op niets uitlopen. De 26-jarige Gert Jan Bosman snelde vervolgens op de Eendrachtsweg naar zijn eerste seizoenzege. ‘’Dit is een mooie opsteker. Ik ben ziek geweest, maar heb dinsdag de ploegleider (Allard Engels, DR) laten weten de Hoekse Waard te kunnen halen. Ik voelde me weer goed, maar dan is het wel afwachten hoe het in de koers zal verlopen, maar dat liep achteraf perfect’’, aldus de in Nijverdal woonachtige Gert Jan Bosman.

Enkele meters verderop stond Jos Koop te balen. ‘’Weer net niet’’, wees de renner van TEMPO Hoppenbrouwers op zijn vier top-vier klasseringen in de voorbije jaren. ‘’Ik ben in de Hoekse Waard een keer vierde, een keer derde en twee keer tweede geworden, maar ik kan hier gewoon niet winnen. ‘’Het is dus mijn favoriete koers, maar ook weer niet. Ik kwam te kortzichtig uit de laatste bocht, zat achter Arne Peters. Bosman kwam zo hard door, pakte zijn snelheid waar ik die liet liggen.’’ Gino Luca Vierhouten was wel content met zijn derde plaats. ‘’Sjors Dekker reed weg met Arne Peters, terwijl ik als vijfde door de laatste bocht kwam. Gert Jan ging als derde door de laatste bocht en ik kon op het eind nog over twee man heenkomen. Ik voel me al een tijdje goed, rijd stabiel zonder uitschieter. Ik wist dat ik mee moest. Marien Bogerd  had al een keer met die twee (Daan Besteman en Huub Deelstra, DR) voorop gezeten. Toen ik erbij kwam, riep ik rijden’’, aldus de 23-jarige eliterenner van Alling-Krush-IJsselstreek. Ramon van Bokhoven (De Jonge Renner) won de sprint van het peloton. ‘’Nu win ik de sprint wel’’, doelde de leider van het Clubcompetitieklassement op zijn derde plaatsen in de Veenkoloniën, Zuiderzeeronde en de Zuid-Hollandse Eilanden Tour. (Dan Rolandus)

Uitslag 39e GP You Sure Omloop Hoeksche Waard voor elite/beloften in Puttershoek: 1. Gert Jan Bosman (VolkerWessels-Merckx), 2. Jos Koop (TEMPO Hoppenbrouwers), 3. Gino-Luca Vierhouten (beiden Alling-Krush-IJsselstreek), 4. Victor Broex (WPGAmsterdam), 5. Joren Bloem (Sensa-Kanjers voor Kanjers), 6. Arne Peters (Merida/Adelaar), 7. Luuk van der Wal (Westland Wil Vooruit), 8. Jarri Stravers (Plieger/Jan van Arckel), 9. Jasper Ockeloen (WASp), 10. Max Kroonen (VolkerWessels-Merckx).

COMPLETE UITSLAG

TUSSENSTAND

. Foto: © Sportfoto

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl