Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Favorieten met geringe marges slotweek Giro in

Zondag 26 mei 2019

Elite men - De vijftiende etappe van de Giro d'Italia gaf vuurwerk: Primoz Roglic en Bauke Mollema verloren tijd op andere favorieten als leider Richard Carapaz, Vincenzo Nibali en Simon Yates.

Roglic kon op de slotklim niet volgen en viel in de afdaling. Hij gaf veertig seconden toe en geeft nu 47 seconden toe op leider Carapaz en is de marge met Nibali nog maar een minuut. Mollema sloot bij hem aan en wist zijn zesde plek in het klassement te behouden.

De dagzege ging naar Dario Cataldo, die na een vlucht van meer dan tweehonderd kilometer in de sprint afrekende met Dario Cataldo.

Ploegleider Addy Engels van Jumbo-Visma kon ondanks de pech wel leven met het verlies. “Veertig seconden is veel op zo’n dag als vandaag. Maar als je ziet wat er allemaal is voorgevallen vandaag, is het ook weer niet al te veel. Het had veel erger kunnen zijn. Vandaag hebben we een slag verloren, maar we zijn niet uitgeschakeld in de strijd om het roze. We blijven vechten."

En Mollema liet weten zich iets beter te voelen dan op zaterdag en uit te kijken naar de slotweek. Na de rustdag op maandag staat dinsdag een bergrit over de Mortirolo op het programma. De organisatie schrapte de beklimming van de Gavia vanwege hevige sneeuwval.

Foto: © Sportfoto/Oscar de WaeleEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl