Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

BEAT steunt statushouders met wielerambities

Donderdag 06 juni 2019

Nieuws - NLtraining en BEAT Cycling Club hebben de officiële aftrap gegeven aan de NLtalentenploeg. De NLtalentenploeg is een programma waarin wielrenners met een statushouderachtergrond de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen als wielrenner.

Door hun participatie in de wielersport integreren zij beter in Nederland. De renner die het meest excelleert op beide vlakken, maakt kans op een stageplaats bij de wegploeg van BEAT Cycling Club, die uitkomt op het derde niveau van het profwielrennen.

De eerste acht deelnemers aan het programma zijn in de afgelopen jaren gevlucht vanuit Eritrea naar Nederland. In het programma worden de talenten alle facetten van de wielersport bijgebracht, via workshops, gezamenlijke trainingen en deelname aan wedstrijden. Hierin worden zij begeleid door de coach van de professionele wielerploeg van BEAT en door wielrenners Daniël Abraham en Nahom Desale, die actief zijn voor dezelfde ploeg. 

Naast de sportieve begeleiding, worden de renners gemotiveerd om doelen te stellen, structureel te trainen en wedstrijden te rijden en aansluiting te vinden bij een lokale vereniging. Hierin worden zij ook ondersteund door leden van BEAT Cycling Club.  

 

 


Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl