Pit en Meijering winnaars in Wielerweekend Roden (+video)

Zondag 16 juni 2019

Women - class="MsoNormal">Annet Pit van het Adelaar Ladies Team heeft de afsluitende klassieker gewonnen van het Wielerweekend Roden.

De Zwolse wist in het centrum van Roden Kirsten Peetom van Restore naar een tweede plek te verwijzen. Berdine Bakker van De Jonge Renner werd derde. De drie reden in de finale weg met Rixt Hoogland (NWVG), Mareille Meijering (Kannibaal) en Susanne Meistrok (Jan van Arckel). De zes kregen de zegen van het peloton, omdat de meeste teams vertegenwoordigd waren. Al kwamen in de finale vijf rensters nog hard opzetten. Peetoom leek naar de winst te snellen, maar Pit vond een tweede adem en verschalkte de Maastrichtse op de meet. "Die sprint ging niet vlekkeloos" erkende de dagwinnares in Roden. "De sprint verliep anders dan ik verwachtte en voordat ik het wist had Kirsten een kloof geslagen, die ik nog maar net kon overbruggen. Toch blij dat ik dit weekend zo kon afsluiten. Ik ben aan een sterke periode bezig en hoop die nog door te trekken richting het NK in Ede, waar ik voor de medailles op het NK-zonder-contract wil gaan." 

Meijering zag af

Meijering was namens De Kannibaal de winnares van het weekend. "We hadden in de ploegentijdrit een enorme kloof geslagen. Dat mochten we eigenlijk niet meer uit handen geven. Om beurten hebben we aangevallen en het lukte mij met vijf anderen weg te komen. Toen lag de druk op mijn schouders. Ik heb nog serieus afgezien het laatste uur. Niet eens omdat er aangevallen werd, maar meer omdat ik het zelf lastig kreeg. Met deze zege ben ik heel blij. Ik heb nog nooit een wedstrijd in de clubcompetitie gewonnen en nu lukt me dat. Een mooie afsluiting van een geweldig weekend als ploeg." Floor Weerink ging namens De Kannibaal als tweede mee op het podium van het eindklassement. Derde werd Susanne Meistrok.

TUSSENSTAND 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl