Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teamsprinters Nederland winnen op European Games

Donderdag 27 juni 2019

Track - De Nederlandse teamsprinters zijn voortvarend begonnen aan de European Games. Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland kwalificeerden zich als snelst in Minsk.  Later wonnen Hoogland en Lavreysen met Roy van den Berg inderdaad het goud. De vrouwen wonnen brons op de teamsprint.

Nederland is wereldkampioen op dit onderdeel. Met hun tijd van 43,111 bleef oranje Groot-Brittannië (43, 517) voor. In de finale troffen en versloegen de Nederlanders de Fransen. De Britten klopten de Tsjechen in de strijd om het brons.

Lavreysen was aangenaam verrast over het niveau van zichzelf en zijn sprintcollega’s, zo vertelt hij op de KNWU-website. “We hebben niet zo gefocust op dit toernooi in vergelijking met het toeleven naar een wereldkampioenschap. Ik was dan ook benieuwd naar waar we stonden. Vooral Jeffrey en ik benaderden eigenlijk de tijden die we op het WK reden en dat was een aangename verrasing. Ik wist niet goed wat te verwachten van de Europese Spelen, maar moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de ambiance, ook volgens de anderen doet dit wel enigszins denken aan de Olympische Spelen. Ik heb een druk programma hier in Minsk met ook nog de sprint en de keirin. Op de sprint wil ik morgen graag een goede kwalificatie neerzetten en vervolgens zie ik wel waar het schip strandt. Ik voel niet heel veel druk, zeker niet meer na deze prestatie, maar natuurlijk hoop ik op meer mooie resultaten.”

De Nederlandse vrouwen eindigden als vierde in hun kwalificatie. Omdat zij in de ronde daarna Frankrijk versloegen, gingen zij door naar de strijd om het brons.  Kyra Lamberink en Shanne Braspennincx reikten werden derde. Het goud ging naar de Russen, de Litouwers wonnen zilver. Lamberink startte zo succesvol aan dit evenement. "Ik was er op zich tevreden mee. Mijn tijden waren niet heel goed, maar dat kan ik voor dit moment ook niet verwachten. Ik zit middenin een krachtperiode. Er zijn geen punten of iets dergelijks voor de spelen te verdienen, waardoor we gewoon hard door getraind hebben. Wel is het een heel gave atmosfeer. Leuk om op zo'n manier een beetje olympische ervaring op te doen, qua dorp, entourage en sfeer." 

 +++

Kirsten Wild is haar toernooi begonnen met een vijfde plaats. De Overijsselse zag vier rensters een ronde nemen en daarmee twintig punten extra veroveren. De Oekrainse Ganna Solovei veroverde het goud met 30 punten, de Oostenrijkse Verena Eberhardt werd tweede met 27 punten en de Tsjechische Jarmila Machacova derde met 25 punten. Kirsten Wild reikte tot negentien punten.

+++

Roy Eefting werd zesde op de scratch. De Griek Christos Volikakis veroverde het goud. Filip Prokopyszyn won het zilver, Valheni Karaliok het brons. Eefting was eerde dit jaar nog tweede op het WK Scratch in het Poolse Pruszkow.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl