Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Goud en zilver op Europese Spelen

Zondag 30 juni 2019

Track - class="MsoNormal">Een succesvol slotakkoord van de baanploeg op de Europese Spelen vandaag met twee keer goud en één keer zilver.

Lavreysen was op de openingsdag succesvol met winst op de teamsprint en verloor op zaterdag in de finale van de sprint van landgenoot Jeffrey Hoogland.  “Ik was in het sprinttoernooi blij dat ik er nog een finale over drie rondes van wist te maken, maar liet me in de ‘decider ‘ verrassen door Jeffrey.  Maar ik ging met vertrouwen naar het keirintoernooi. Het was vandaag direct alweer vroeg dag, maar in de halve finale kreeg ik het goede gevoel, dat waren de benen waar ik ook in de eindstrijd over kon beschikken. Al met al werd het een mooi toernooi, waarbij ook ik mezelf eigenlijk wist te verrassen met het niveau wat ik – buiten het echte seizoen – wist te halen. Mooi dat ik het toernooi zo kan bekronen met een tweede gouden medaille” aldus Lavreysen, die volgende maand ook nog het EK Baan voor beloften rijdt.

Kirsten Wild kon ook tevreden terugreizen vanuit Minsk. Nadat ze goud won op de scratch en op het omnium sloot ze samen met Amber van der Hulst af met zilver op de madison. “Dit toernooi was voor mij vooral bedoeld om wat nieuwe zaken uit te proberen, ik was op voorhand niet zo bezig met het resultaat. Maar natuurlijk is het mooi om op de Europese Spelen  toch met drie medailles af te sluiten. Vandaag deden we lang mee voor de winst, maar helaas was Amber even uit de wedstrijd nadat ze last had van duizeligheid na een val. Daardoor heb ik een tijd alleen gereden. Toen liepen de Britten wel uit. Maar uiteindelijk is het mooi om hier op het podium te staan samen met een jonge renster die hier weer mooi ervaring op kon doen.”

 

Ook Jan Willem van Schip kende een goed slotakkoord na zilver op de madison (met Yoeri Havik) en de puntenkoers. “Ik wist natuurlijk dat de vorm heel goed was na de ritzege in de Ronde van België en ik vond dat ik hier als wereldkampioen puntenkoers  ook wel een status had op te houden. De andere dagen was ik ook goed, ik kon mijn moves doen en wat zaken uitproberen, maar dit optreden in het omnium was weer één van de betere boorsessies. Voor wie het gemist heeft, raad ik aan het even terug te kijken.” Ook coach Tim Veldt was onder de indruk. “Jan Willem ging met twee punten voorsprong het vierde en laatste onderdeel – de puntenkoers – in. Maar hij kon direct een ronde nemen en beheerste eigenlijk van begin tot eind deze wedstrijd. Voor ons allemaal was het een geslaagd toernooi in een mooie ambiance. De sfeer hier in Minsk deed iets met de renners, zowel de sprinters als de duurrenners hebben hier zeer goed gepresteerd.”

Shanne Braspennincx greep net naast eremetaal op de sprint bij de vrouwen. Kyra Lamberink werd zevende op de 500 meter.

Foto: © Sportfoto, Reacties; KNWU-site

 


Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl