Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Gendt wint in Tour de France

Zaterdag 13 juli 2019

Tour de France - De achtste etappe van de Tour de France is gewonnen door Thomas de Gendt.

De Belg bleef als enige over uit een kopgroep van vier, waar aanvankelijk ook Niki Terpstra bij zat.

Julian Alaphilippe strandde samen met Thibaut Pinot net achter de dagwinnaar. Steven Kruijswijk kwam met de andere favorieten voor een kort klassement over de streep. In het klassement schoof de renner van Jumbo-Visma op naar een zevende plek.

Heel even leek Kruijswijk in de problemen te komen op de voorlaatste beklimming na een valpartij van Alaphilippe. De situatie werd snel rechtgezet door Van Aert en De Plus. 

“Dit was een zware dag. Er werd vanuit het vertrek hard gereden en het is niet meer stilgevallen”, aldus Kruijswijk. “Dit soort hectische etappes heb je elk jaar wel in de Tour. Het was constant draaien en keren. Het was vooral zaak om attent van voren te koersen. Dat is met behulp van George, Wout en Laurens goed gelukt. In het begin van de wedstrijd wil iedereen van voren rijden, maar op een gegeven moment kan niet iedereen dat meer. Dan wordt het voor ons gemakkelijker om op te schuiven. Ik voelde me goed en beter dan op La Planche des Belles Filles. Op een dag zoals vandaag gaat het er vooral om om veilig binnen te komen, rustig te blijven en geen tijdsverlies te lijden. Dat is prima gelukt.”

 

 Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl