Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour slecht Col Du Vam

Vrijdag 19 juli 2019

Nieuws - De tweede etappe van Olympia’s Tour vindt plaats op de Col Du VAM in Drenthe. Tien ronden van veertien kilometer rond deze voormalige vuilstort waar sinds begin dit jaar een uniek fietsparcours is aangelegd vragen om klimmersbenen in Olympia’s Tour.

De Col Du VAM Drenthe wordt om en om via de nieuwe noordkant en de steile, oude kant beklommen op donderdag 17 oktober.

De noordklim is 550 meter lang met een gemiddeld stijgingspercentage van zeven procent, de oude klim is 380 meter lang en kent een stijgingspercentage van 9,7 procent. Dat betekent dat de koninginnenrit van Olympia’s Tour dit jaar in Drenthe is gesitueerd, want de nieuwe Col Du VAM vraagt het uiterste van de renners en is qua zwaarte te vergelijken met een rit door Limburg. Organisator Thijs Rondhuis is blij met de rit. “Op deze manier komen de klimtalenten ook aan bod in Olympia’s Tour.” 

De etappe is uitgezet als een pilot om een wedstrijd zonder politiebegeleiding te rijden. Het volledige parcours wordt afgezet door verkeersregelaars en op het parcours wordt eenrichtingsverkeer ingesteld. De aanwonenden worden vooraf geïnformeerd. Olympia’s Tour is de oudste rittenkoers van Nederland en wordt verreden voor beloften.

Dit jaar vindt de wedstrijd plaats van 16-20 oktober.Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl